Heligrid Landing Platform

Heligrid, het Cramm helikopter landing platform / systeem zorgt, in combinatie met een snelle harpoen vergrendelingssysteem, ervoor dat een helikopter direct na de landing op het helideck vastgezet wordt, waarbij de harpoen van de helikopter in het rooster van de landingsplaats grijpt en daar wordt verankerd.

Het systeem voldoet aan de strengste eisen van NAVO STANAG 1276 en kan gebruikt worden voor verschillende soorten helikopters, inclusief militaire en reddingshelikopters. Het voorkomt dat de helikopter op het helideck beweegt onder invloed van hoge golven en sterke zijwind en zorgt ervoor dat de helikopter op zee veilig kan landen en opstijgen.

Heligrid wordt geproduceerd door Cramm HLS, zusterbedrijf van Cramm Yachting Systems, wereldwijd marktleider in het ontwerpen, de ontwikkeling en de bouw van mechanische producten en hydraulische apparatuur voor de super-jachtindustrie. Cramm HLS maakt het leven heel gemakkelijk voor klanten door het volledige traject te realiseren van ontwerp en productie tot installatie en inbedrijfstelling.

Deel deze informatie

REFERENTIES