Boarding Passerelles

Cramm-passerelles zijn de perfecte, veilige en snelle oplossing om aan boord van uw superjacht te stappen. Onze passerelles zijn tot in de perfectie ontwikkeld en bieden uw gasten en bemanning een elegante en tijdloze entree. U kunt kiezen uit een groot assortiment standaard modulaire oplossingen, of volledig op maat gemaakte uitrustingen die volledig aan uw wensen en eisen voldoen.

Voor beide opties gebruiken we de beste verkrijgbare materialen, bieden een totaalpakket aan dienstverlening en ondersteuning tijdens het gehele project, met garantie van maximale veiligheid tijdens het gebruik.

LEES MEER

Accommodatie Ladders

Cramm boarding ladders zijn de perfecte, veilige en snelle oplossing om aan boord te treden van uw superjacht. Onze ladders zijn tot in perfectie ontworpen en bieden uw gasten en bemanning een elegante en tijdloze entree. U kunt kiezen uit een groot assortiment standaard modulaire producten, of een volledig op maat gemaakte boarding ladder die volledig aan uw wensen en eisen voldoet.

Voor beide opties gebruiken we de beste verkrijgbare materialen, bieden we een totaalpakket aan dienstverlening en ondersteuning tijdens het gehele project en garanderen we maximale veiligheid tijdens het gebruik.

LEES MEER

Dekkranen

Cramm dekkranen zijn ideale kranen voor het optakelen van uw uitrusting zoals tenders, jetski’s en onderzeeërs, van en naar uw megajacht. Onze kranen bieden maximale efficiëntie omdat zij gebruikt kunnen worden voor vrachtafhandeling, maar ook voor het optakelen van reddingssloepen en -vlotten.

Al onze producten voor de uitrusting van jachten zijn ontwikkeld om perfect aan te sluiten op het jachtontwerp, in of buiten het zicht. Naargelang uw eisen en ideeën kan Cramm een kraan voor elke toepassing leveren. Een indrukwekkend project dat we bijvoorbeeld afgerond hebben was een op maat gemaakte dekkraan met een veilige hijscapaciteit van 15 ton, met aan de bovenzijde een teakhouten loopbrug. Neem contact met ons op voor meer informatie over ons aanbod.

LEES MEER

Sliding Beam Kraan

Onze sliding beam kranen zijn ontwikkeld voor het veilig en eenvoudig in en uit het jacht takelen van uitrustingen zoals tenders, reddingsboten, reddingsvlotten, jetski’s en onderzeeërs. Het Cramm-assortiment sliding beam kranen omvat verschillende types, van enkele en parallelopstellingen tot telescopisch naar buiten schuivende kranen.

Daarnaast heeft Cramm een speciaal type uitschuifbare sliding beam kranen ontwikkeld, waarmee artikelen zowel aan stuurboord als aan bakboord te water gelaten kunnen worden. Cramm heeft voor alle sliding beam kranen speciale profielen ontworpen waardoor de kraan een minimale inbouwhoogte heeft.

LEES MEER

Deuren en luiken

Het openen van de zijkant van het jacht biedt een groot aantal nieuwe mogelijkheden, zoals de opslag van tenders, beach clubs en dergelijke. Cramm-deuren zijn bijzonder betrouwbaar, zelfs bij een zeer zware zeegang. Het ontwerp van een jacht deur is gebaseerd op een 3D-model van het jacht van de cliënt en wordt op maat gemaakt in aluminium, staal of roestvrij staal om elke vorm, afmeting en gewicht mogelijk te maken.

De buitenkant van de deuren volgt nauwkeurig de vorm van de romp, terwijl de binnenkant vlak en recht is. Deuren kunnen elektrisch of hydraulisch aangedreven worden en horizontaal of verticaal worden geopend, voor maximale flexibiliteit.

LEES MEER

Heligrid Landing Platform

Het Cramm helikopterlandingssysteem zorgt er, in combinatie met een snelvergrendelingssysteem met harpoen, voor dat een helikopter direct na de landing op het helideck vastgezet wordt, waarbij de harpoen van de helikopter in het rooster van de landingsplaats grijpt en daar wordt verankerd.

Het systeem voldoet aan de strengste eisen van NAVO STANAG 1276 en kan gebruikt worden voor verschillende soorten helikopters, inclusief militaire en reddingshelikopters. Het systeem voorkomt dat de helikopter op het helideck beweegt onder invloed van hoge golven en sterke zijwind en zorgt ervoor dat de helikopter op zee veilig kan landen en opstijgen.

LEES MEER

Platforms en balkons

Jachtplatforms en -balkons zijn ideaal voor uitbreiding van de buitenruimte en verbinding met het interieur, bieden toegang tot het water en ruimten om van het uitzicht te genieten. Platforms of balkons kunnen uitgerust worden met verschillende accessoires zoals loungestoelen, zwemladders en parasols om zo een luxueuze leefruimte buiten, vlak bij het water te creëren.

Deze platforms, ook wel beach clubs genoemd, compenseren het gebrek aan eenvoudige toegang tot het water en bieden de cliënt verschillende opties zoals zwemmen, zonnen en duiken, direct vanaf het schip. Wij leveren op maat gemaakte, inklapbare of uitschuifbare systemen die in de romp of de opbouw van het schip geïntegreerd kunnen worden.

LEES MEER

Telescopische masten

Cramm kan voorzien in alle mogelijke wensen met betrekking tot navigatiemasten, antennemasten, vlaggenmasten of lichtmasten. Telescopische masten van Cramm bieden veel voordelen ten opzichte van standaardmasten.

Telescopische masten kunnen bijvoorbeeld onder het dek ingetrokken worden wanneer het schip afgemeerd ligt, zodat het dek voor iets anders gebruikt kan worden. Als de telescopische mast in het dek getrokken is, krijgt het dek de strakke en luxueuze uitstraling van een superjacht.

LEES MEER

Bridge Wing Station

Bij het afmeren van het superjacht, wanneer de kapitein de situatie niet altijd volledig overzien vanaf de brug, tot gevaarlijke situaties kan leiden. Bridge wing stations zorgen voor extra (over) zicht op de situatie, voor maximale veiligheid tijdens het afmeren. Het investeringsrendement van een wing control station kan aanzienlijk zijn.

De preventie van één ongeval tijdens de levensduur van het superjacht dekt vaak al de kosten van de wing station.

LEES MEER

Boat Booms

Boat-boom worden gebruikt om een tender op afstand te houden van een superjacht om een botsing en schade te voorkomen. Boat-booms zijn volautomatisch en kunnen worden bediend met een drukknop of een afstandsbediening. De Boat-booms worden meestal in de buurt van een tender garage of instapplateau geplaatst.

Boat-booms zijn in verschillende varianten leverbaar zoals: non, enkel of dubbel telescopisch, afhankelijk van het benodigde bereik en de beschikbare opslaglengte. Boat-booms kunnen worden geleverd met een box voor het bevestigen in het superjacht – de box kan waterdicht, weerbestendig of niet-geclassificeerd worden.

LEES MEER