Cramm in Maritiem Noord-Nederland

Het Maritiem Noord Nederland Magazine nummer 4 is verschenen. In deze editie veel aandacht voor: Hoe zaken doen in maritiem nederland, Veendam in de vaart en Damen shiprepair Harlingen, regionaal en monidaal. Daarnaast interviews met onze sales manager Remco Zeevaarder samen met after sales manager Edwin Mai die meer te vertellen over Cramm en de mogelijkheden die ons bedrijf biedt. Lees het complete interview hieronder.

“Het assortiment producten van Cramm is zeer divers”, vertelt Remco Zeevaarder, sinds 1 oktober dit jaar salesmanager bij Cramm en met een jarenlange ervaring in de jachtbouw. “We richten ons vooral op de grotere luxe jachten – vijftig meter of meer – en met als specialisatie custom oplossingen ontwikkelen voor situaties die soms behoorlijk wat creativiteit vereisen.”

Dat betekent in de eerste plaats: de producten aanpassen op de beschikbare ruimte. “Moderne schepen zijn vaak dermate goed geoutilleerd, dat er weinig ruimte voor aanpassingen overblijft. Verder laten de esthetische lijnen van een jacht ook weinig ruimte voor extra’s. Met als consequentie dat eventuele toevoegingen perfect en eigenlijk onzichtbaar aan moeten sluiten op het jachtontwerp. Zo hebben we een telescopische mast met navigatieverlichting ontworpen, die volledig ingeschoven het hele dek vrijlaat voor bijvoorbeeld een helikopterlandingsplaats. Of hydraulische boarding equipment die perfect matcht met de fraaie lijnen van een jacht. Bijzonder is ook een sliding bridge wing die uitgeschoven kan worden voor een beter zicht tijdens het navigeren in een haven, maar die op volle zee of eenmaal aangemeerd weer ingeschoven wordt. Er wordt op die manier dus geen afbreuk gedaan aan de schepping van de designer.”

Een inventieve vinding van Cramm zijn ook de rompdeuren, die met een bovenscharnier ruimte geven om bijboten op de waterlijn naar binnen en buiten te brengen middels sliding beam cranes – ook een ontwerp van Cramm. “Met onderscharnieren biedt het de gasten bovendien een ideaal ‘balkon’ vlak boven de waterlijn”, vult Zeevaarder aan.

Bekijk complete interview

Deel deze informatie